ROČNÍKOVÝ PROJEKT (HOTELOVÁ AKADÉMIA)
HARMONOGRAMY
PREZENTÁCIE
PRÁC SOČ
2. ROČNÍK
27. FEBRUÁR 2018
II.HB
učebňa č. 11
ČAS |
ČÍSLO A NÁZOV TÉMY |
RIEŠITELIA (AUTORI) PRÁCE |
8:00 – 8:20 |
Č. 3 Ázijská kuchyňa a jej netradičné
chute |
K. Hropková, N. Ďuricová |
8:20 – 8:40 |
Č. 4 Návrh turistického itineráru vo
vybranom prostredí |
M. J. Kováč, O. Magura |
8:40 – 9:00 |
Č. 10 Letný "Gastrotábor" |
N. Barnová, M. Janíková |
PRESTÁVKA |
|
|
9:05 – 9:25 |
Č. 11 Deň zdravej výživy na škole |
S. Bartošová, M. Burčík |
9:25 – 9:45 |
Č. 12 Kvety na zjedenie |
V. Cibuľová, V. Víglaská |
9:45 – 10:05 |
Č. 15 Pirátska večera |
S. Bartošová, B. Poláková |
10:05-10:25 |
Č. 18 Fazuľové variácie |
J. H. Konzelmann |
PRESTÁVKA |
|
|
10:30 – 10:50 |
Č. 21 Pestrá strava - zdravšia budúcnosť |
M. Bíreš, R. Blašková |
10:50 – 11:10 |
Č. 24 Molekulárna gastronómia |
R. Števko |
11:10
– 11:30 |
Bedeker albánskej kuchyne |
B. Minárová |
11:20 – 11:50 |
Dovolenka pre každého |
A. Apfelová, Ch. Vyskotová |
1.
MAREC 2018
II.HA
učebňa č. 11
ČAS |
ČÍSLO A NÁZOV TÉMY |
RIEŠITELIA (AUTORI) PRÁCE |
8:00 – 8:20 |
Č. 1 Program pre návštevníkov kúpeľov |
J. Sečkárová, P. Loučka |
8:20 – 8:40 |
Č. 6 Škola hrou |
V. Foltániová, L. Košeláková |
8:40 – 9:00 |
Č. 8 Školská súťaž vo varení |
L. Babicová, R. Zacharová |
PRESTÁVKA |
|
|
9:05 – 9:25 |
Č. 9 Erby obcí |
M. Giertlová, S. Kadeřábek |
9:25 – 9:45 |
Č. 13 Jedlá s príbehom |
P. Janšto, M. Šemoda |
9:45 – 10:05 |
Č. 19 Gaštanové variácie |
P. Kováčová, L. Šimko |
10:05-10:25 |
Č. 20 Tekvicové variácie |
A. Kuchárová, M. Tóthová |
PRESTÁVKA |
|
|
10:35-10:55 |
č. 14 Fine Dining |
S. Fortiak, D. Kótai |
10:55-11:15 |
Č. Pamiatky Hronseka |
M. M. Richter, T. Zátroch |
11:15-11:35 |
Č. 22 Slow food |
M. Šemoda |
2.
ROČNÍK - ZADANIE
Vypracovať ročníkový projekt na vybranú tému.
Aktuálne témy pre školský rok 2017/2018
1. |
Vypracujte program
spoznávania okolia pre návštevníkov vybraných kúpeľov
v našom kraji (Dudince, Sliač, Kováčová, Brusno, Číž,
Sklené Teplice) |
2. |
Spracujte do minikuchárky
alebo minibedekra jedlá a špeciality z vybranej obce/mikroregiónu/regiónu |
3. |
Kam za zdravím
a odpočinkom vo vybranom prostredí |
4. |
Návrh turistického
itineráru po vybranom prostredí/regióne – môže ísť
o návštevu sakrálnych pamiatok, hradov, zámkov, múzeí,
galérií, jaskýň, rodných domov spisovateľov a dejateľov,
hudobných skladateľov, hrobov osobností, technických
pamiatok, športových podujatí... |
5. |
Premena tradičných
špecialít na moderné pomocou nových prístupov (surovín,
technológie, servírovania) |
6. |
Škola hrou – vymyslieť
koncept výuky varenia na vybranej ZŠ / naučiť
pripravovať deviatakov rôzne špeciality + prepojiť
s propagáciou našej školy |
7. |
Návrh programu/ukážok
zručností pre GASTROŠOU školy v ESC |
8. |
Návrh programu školskej
súťaže v príprave vybranej špeciality / ako príklad
súťaž vo varení bryndzových halušiek, najchutnejšieho
guláša, najkrajšieho dezertu a pod/ |
9. |
Erby obcí – ich vznik
a význam (vo vašom okolí) |
10. |
Letný „Gastrotábor“
– príprava animačného programu |
11. |
Deň zdravej výživy
na škole |
12. |
Kvety na zjedenie |
13. |
Jedlá s príbehom |
14. |
Fine dining –
„Harmónia zmyslov“ |
15. |
Pirátska večera |
16. |
Oživenie minulosti –
návrh nových konceptov fungovania gastronomických
podnikov / príklad návrh stredovekej reštaurácie
v okolí,.../ |
17. |
Food for fun –
„Food4fun“ |
18. |
Fazuľové variácie
|
19. |
Gaštanové variácie |
20. |
Tekvicové variácie |
21. |
Pestrá strava –
zdravšia budúcnosť |
22. |
Slow food – (pomalé
stravovanie, spojené s príbehom jedál, degustáciou vín)
– vychutnanie si celej večere v pomalom a zábavnom tempe |
23. |
Makrobiotická strava |
24. |
Molekulárna
gastronómia |
25. |
Sous vide a jeho miesto
v súčasnej gastronómii |
|
|
|
Poznámka : možno navrhnúť aj vlastnú tému / gastronómia,
cestovanie, voľný čas, športovanie, informačné
technológie, kultúra |
|