ŠKOLSKÉ KOLO SOČ SA USKUTOČNÍ
v utorok 11. februára 2020 - II. HA, II.HB
 
 
 

návrhy tém

 
1. Etwinning - spoznajme sa cez naše kuchyne (návrh jednoduchých slovenských jedál, ktorých receptúra a videonávod prípravy v angličtine sa zašle zahraničným partnerom, aby ju vyskúšali a zhodnotili
2. Tekvicový deň na našej škole (návrh výzdoby, receptúr, špecialít...)
3. Školský bufet - inovácia jedál smerom k zdravej výžive (návrh ponuky zdravších jedál)
4. Málo známe obilniny - bezlepková budúcnosť výživy
5. Špeciality pre vegetariánov, vegánov, makrobiotikov
6. Ako využiť rozumne nespotrebované potraviny (pokrmy v reštaurácii)
7. Málo známe špeciality nášho regiónu a možnosti ich zviditeľnenia
8. Kuchárska kniha špecialít našej školy
9. Nezvyčajné suroviny v gastronómii
10. Vybraná cudzia kuchyňa a možnosti jej realizácie v našej kuchyni
11. Vplyv stravovania na zovňajšok človeka
12. Cícer – zabudnutá potravina našej kuchyne
13. Málo známe druhy ovocia/zeleniny v našej výžive (výber 1 a možnosti využitia)
14. Mak v slovenskej kuchyni – droga či skvelá potravina?
15. Klasika verzus moderna v kuchyni – možno aj klasické slovenské jedlá modernizovať?
16. Skvelé jedlá starých mám opäť bodujú v našich reštauráciách
17. Potravinové intolerancie – ako s nimi zatočiť?
18. Miešané nápoje
19. Deň zdravej výživy na škole
20. Vlastné témy
  Poznámka: možno navrhnúť aj vlastnú tému / gastronómia, cestovanie, voľný čas, športovanie, informačné technológie, kultúra