1. |
Etwinning
- spoznajme sa cez naše kuchyne (návrh jednoduchých
slovenských jedál, ktorých receptúra a videonávod
prípravy v angličtine sa zašle zahraničným partnerom,
aby ju vyskúšali a zhodnotili |
2. |
Tekvicový deň
na našej škole (návrh výzdoby, receptúr,
špecialít...) |
3. |
Školský bufet
- inovácia jedál smerom k zdravej výžive (návrh
ponuky zdravších jedál) |
4. |
Málo známe
obilniny - bezlepková budúcnosť výživy |
5. |
Špeciality
pre vegetariánov, vegánov, makrobiotikov |
6. |
Ako využiť
rozumne nespotrebované potraviny (pokrmy v
reštaurácii) |
7. |
Málo známe
špeciality nášho regiónu a možnosti ich zviditeľnenia |
8. |
Kuchárska
kniha špecialít našej školy |
9. |
Nezvyčajné
suroviny v gastronómii |
10. |
Vybraná
cudzia kuchyňa a možnosti jej realizácie v našej kuchyni |
11. |
Vplyv
stravovania na zovňajšok človeka |
12. |
Cícer – zabudnutá potravina našej kuchyne |
13. |
Málo známe druhy ovocia/zeleniny v našej výžive (výber 1
a možnosti využitia) |
14. |
Mak v slovenskej kuchyni – droga či skvelá potravina? |
15. |
Klasika verzus moderna v kuchyni – možno aj klasické
slovenské jedlá modernizovať? |
16. |
Skvelé jedlá starých mám opäť bodujú v našich
reštauráciách |
17. |
Potravinové intolerancie – ako s nimi zatočiť? |
18. |
Miešané nápoje |
19. |
Deň zdravej výživy na škole |
20. |
Vlastné témy |
|
Poznámka:
možno navrhnúť aj vlastnú tému / gastronómia,
cestovanie, voľný čas, športovanie, informačné
technológie, kultúra |